Az iskolások és a közlekedők érdekében cselekszenek

A pécsi iskolák vezetői, a Pécsi Rendőrkapitányság, a Baranya Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége, valamint a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. képviselői már több alkalommal vettek részt közös egyeztetéseken, amelyeken az iskolák közvetlen környékének forgalmi ellenőrzéséről volt szó. Közlemény.

hirdetés

Az akció célja, hogy csökkentse a reggeli iskolába érkezéskor adódó nehézségeket mind az autósok, mind az úton áthaladó iskolás gyermekek számára. Az iskolások közlekedésének fokozott biztonsága érdekében, jobbító szándékkal kezdeményezte az akciót a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.

A megbeszélések során további cél volt feltárni az esetleges forgalomtechnikai hiányosságokat, így biztonságosabbá tenni a gyermekek közlekedését a szakemberek, az iskolavezetők javaslatai, tapasztalatai alapján. Az egyeztetések eredményességét támasztják alá azon fontos forgalomtechnikai munkálatok, amelyeket a BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft. még szeptember hónapban elvégez a helyszíneken a biztonságosabb közlekedés érdekében, mint például: kijelölt gyalogos-átkelőhelyet jelző és egyéb közlekedést elősegítő burkolati jelek megfestése, közlekedési táblák kihelyezése, sebességcsökkentő-bordák előtti sárga színű burkolatfestések.

A városüzemeltetési cég bízik abban, hogy a biztonságosabbá tett iskolakörnyéki területeket az iskolába járó gyerekek, a tanárok és szülők, a közlekedők, valamint a környék lakói egyaránt örömmel fogadják majd.

Az iskolakezdésre felkészülve, a pécsi közlekedési helyzet javítása érdekében a BIOKOM Kft. információs célból néhány napja közzétette az aktuális pécsi útfelbontások listáját, amely tartalmazza valamennyi regisztrált részleges és teljes útlezárást. A lista közzétételével a cél az volt, hogy megelőzze a probléma kialakulását, a közlekedők felkészülhessenek az esetleges torlódásokra, és a listában a BIOKOM Kft. által javasolt alternatív útvonalak használatával elkerülhessék a kritikus területet.

BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.