Az LMP közleménye

Pécs fideszes városvezetése az elmúlt években brutális adóemelést hajtott végre. A pécsieknek, az adóterhek emelkedésén túl, egy új adónemmel, a telekadóval is szembesülniük kellett, közölte Dr. Keresztes László Lóránt, az LMP önkormányzati képviselője.

hirdetés

Kiemelte, hogy a városvezetés, a szeptemberi közgyűlésre beterjesztett koncepcióval kismértékben csökkenti a sarcokat (ezt szavazatunkkal magunk is támogattuk), de a korábban általuk végrehajtott brutális adóemelések miatt a polgárokra és a vállalkozásokra összességében még mindig nagyobb teher nehezedik, mint korábban.

– Üdvözöljük, hogy a város adópolitikájába végre beemelésre kerülnek olyan megoldások, melyeket korábban az LMP javasolt, a jelenlegi módosításokat ugyanakkor bátortalannak, elégtelen mértékűnek tartjuk – hangsúlyozta a képviselő.

A pécsieknek munkát adó vállalkozások terhei még így is igen magasak maradnak – különös tekintettel a jelenlegi gazdasági helyzetre – érdemi csökkentésükre nem kerül sor. Az LMP benyújtott módosító javaslatai adócsökkentésekre irányultak, ám ezeket a városvezetés elutasította.