Az LMP kiáll a Székely autonómia mellett

A Lehet Más a Politika idén is delegációval képviselteti magát a Székely Szabadság Napján, mert a párt fontosnak tartja, hogy szolidaritását fejezze ki a székely autonómiatörekvés kapcsán. Az LMP álláspontja szerint az autonómiatörekvés összhangban áll az európai normákkal, a párt ezért a magyar és nemzetközi politikai színtéren is tevőlegesen fellép a székelyföldi kezdeményezés támogatása érdekében.

hirdetés

Az LMP delegációja részt vett a Gábor Áron díj átadási ünnepségén a Marosvásárhelyi Kultúrpalotában. Gratulálunk a díjazott Székelyföldi Stúdiónak, ugyanakkor aggodalommal figyeljük, hogy a magyar közmédia átszervezése nyomán az idei évtől bizonytalanná válik a határon túl készülő műsorok megjelenítése.
A delegáció ma délután koszorút helyez el a marosvásárhelyi Székely Vértanúk Emlékművénél. Elítéljük, hogy a helyi román hatóság betiltotta a Székely Szabadság Napjára tervezett autonómia-felvonulást.

A párt képviseletében Falusi Norbert elnökségi tag, Takács Péter nemzetpolitikai titkár és Keresztes László Lóránt az EU régiók bizottságának tagja továbbá tárgyalásokat folytatott Izsák Balázzsal a Székely Nemzeti Tanács elnökével, valamint az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vezetőivel.