Az LMP nekiment a Pécsi Járásbíróságnak

Bíróságra viszi ügyét

Az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerint elfogult volt egy bírónő, aki az egyik általa indított ügyben hozott ítéletet, ezért Hadházy Ákos azt javasolja, hogy a jövőben készüljenek hangfelvételek a nyílt bírósági tárgyalásokról.

hirdetés

A politikus csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: 2014 őszén a Cikói Hulladékkezelő Központban egy súlyos környezeti vészhelyzet nyomait szerették volna megnézni, amikor egy tíztonnás markoló nagy sebességgel közelített feléjük, majd “továbbhaladásra” kényszerítette őket. Hozzátette, az eset nem csak ijesztő volt, de később szakértői vélemény is megerősítette, hogy a markoló súlyosan veszélyeztette a testi épségüket.

Hadházy Ákos külön kiemelte, hogy a februári tárgyaláson a vádlott az utolsó szó jogán azt mondta, megbánta a tettét, majd ezt követően a Pécsi Járásbíróság bírónője felolvasta az előre megírt ítéletet. A szakszóvivő véleménye szerint az, hogy előre készen volt az ítélet, a bírónő elfogultságát bizonyítja.

Hozzátette, szerinte a bírónő ráadásul súlyos eljárásrendi hibát vétett, mivel nem tette lehetővé, hogy a sértettek meghallgathassák a vádismertetést és nem szembesítették őket a vádlottal.

Az LMP elismeri a bíróságok függetlenségét, és nem mondja, hogy a bíróság politikailag elfogult, “de azt állítjuk, hogy a Pécsi Járásbíróság bírónője elfogult volt” – fogalmazott Hadházy Ákos, aki szerint ha a bírónő tovább végezheti a munkáját, akkor “azt is kell mondanunk, hogy a Pécsi Járásbíróság, illetve a magyar bíróság is politikailag elfogult”.

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.