Az M70-esen gyakorlatozik a PTE

Komplex védelmi gyakorlat miatt teljesen lezárják csütörtökön az M70-es autóút Letenye és Muraszemenye közötti szakaszát – tájékoztatta a Zala Megyei Védelmi Bizottság szerdán az MTI-t.

hirdetés

A rendőrség az autópálya-kezelővel közösen csütörtökön 8 és 13 óra között zárja le a zalai autóút egy szakaszát, a járműveket Letenyénél és Muraszemenyénél a párhuzamos mellékútra terelik.

Az Együttműködés – 2013 elnevezésű komplex mentési gyakorlat keretében egy veszélyes árut szállító tehergépjármű, autóbusz és személygépkocsi ütközéses balesete utáni kárelhárítást gyakorolják az M70-es autóúton.

A gyakorlaton részt vesznek a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységei, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kijelölt állománya, a Lenti Rescue műszaki mentők, a Magyar Közút Nzrt. munkatársai, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Sürgősségi Ellátási Tanszékének munkacsoportja, valamint az Országos Mentőszolgálat és a légi mentők járművei és munkatársai.

A komplex gyakorlat másik helyszínén, Letenyén, a Béci-patak töltésénél az árvízi védekezést is gyakorolják. A nyúlgát építésén a Mura és a Thury önkéntes mentőszervezet állománya, valamint a Zala területi mentőcsoport egységei kapnak feladatokat.

Képünk: illusztráció