Az MSZM folytatná az Együttel

A Magyar Szolidaritás Mozgalom folytatni kívánja az Együttel való együttműködést

hirdetés

A Szolidaritás Mozgalom 2012. október 23. óta vesz részt tevékenyen először az Együtt mint választói mozgalom, később mint párt életében. Az együttműködés ugyan nem volt mindig zavartalan, de a Szolidaritás véleménye szerint ezt az együttműködést folytatni kell.

Kónya Péter a napokban az ATV-ben adott nyilatkozata sem az egyesület elnökségének, sem pedig más testületének véleményét nem tükrözte, valójában szerencsétlen megfogalmazás volt, emiatt pedig szándékolatlan konfliktushoz vezetett az Együtt és a Szolidaritás között. Ugyanakkor elhamarkodottnak tartjuk az Együtt tegnapi nyilatkozatát, miszerint felfüggeszti az együttműködést a Szolidaritással.

A Mozgalom nem kíván pártot létre hozni, hiszen tagjai közül sokan az Együtt Korszakváltók Pártjának tagjai. Sokan vezető tisztségeket, töltenek be, valamint a Párt választókörzeti vezetőinek nagy része is a Szolidaritás Mozgalom tagjaiból kerültek ki.

A Mozgalom százötven középvezetője és az elnökség tagjai éppen három héttel ezelőtt dolgozták ki azt a stratégiát, melynek mentén elképzelik a jövőt. Ez a stratégia két részből áll. Egyrészt a Mozgalom Szeptembertől újra visszatér az utcára, hogy radikális ellenzéke legyen az orbáni rendszernek, másrészt továbbra is támogatja az Együttet abban az esetben, ha az valóban képviseli a Mozgalmat a politikai életben.

Mivel az Együtt három nappal ezelőtti közgyűlésén Székely Sándort társelnöknek, Szalóczi Gézát és Dr. Sértő Radics Istvánt elnökségi tagnak választották, és az Országos Politikai Tanács jelentős része is a korábbi Szolidaritás Platformból került ki, az elnökség úgy ítéli meg, hogy megteremtődhet az esélye annak, hogy a Szolidaritás Mozgalom eszmeisége jobban megjelenhessen az Együttben.

A Szolidaritás Mozgalom elnöksége úgy döntött, tárgyalásokat folytat az Együttel a közös munka folytatásának módjáról, körülményiről. Döntés született továbbá arról, hogy a Szolidaritás közgyűlést hív össze, hiszen az Együttel kötendő stratégiai megállapodást mindenképpen a közgyűlésnek kell elfogadnia.