Az MSZP bűnösökről beszél

„Veszélyben van-e az európai uniós tagságunk?” címmel tartott sajtótájékoztatót az MSZP csütörtökön Pécsett.  Tóth Bertalan országgyűlési frakcióvezető-helyettes és  Ujhelyi István EU-s parlamenti képviselő, a párt alelnöke, beszélt a kormány hibás politikájáról. Felhívták a figyelmet arra a tévútra, amin jelenleg az országvezetés halad, mert az kifelé vezet az Unióból.

A két szocialista politikus közösen történelmi bűnnek nevezte Orbán Viktor és az országvezetés nemzetközi szerepvállalását.

Ujhelyi István szerint, mikor a mostani időszakot később dokumentálni fogják a krónikák, Orbán Viktor és kormánya a történelmi bűnösök között fog szerepelni. Eltagadja, megmásítja a valóságot, így a magyarokat körülvevő nemzetközi helyzet ferdítve jut csak el hozzájuk – mondta.

Az Európai Unió jelenleg egy döntéshozatali válságot él meg, és ezt tovább rontja az orbáni politika, ahelyett hogy segítené az uniós mechanizmusokat, kerékkötője minden közösségi döntésnek, gátolja a közös folyamatokat.

mszp sajttáj2
A szocialisták szerint az orbáni politika kerékkötője minden nemzetközi mechanizmusnak

–  Az MSZP azon dolgozik, hogy Magyarország képes legyen az értelmes párbeszédre az Unión belül, legyen felkészült a külső veszélyekre – mondta el Ujhelyi.

– Bármekkora vasfüggönyt húzhat fel a kormány a határok mentén, a gazdasági válság és a terrorveszély menthetetlenül eléri az országot. Orbán Viktor történelmi bűnt követ el, mikor kifelé vezeti az országot Európából – zárta szavait a párt alelnöke.

Tóth Bertalan végül hozzátette, rövidesen ormánsági kistelepülések polgármestereivel fognak találkozni, hogy meghallassák őket, mert a megye ezen része az ország legelmaradottabb területei közé tartozik.  Az ő hangjukat el kell vinni egészen Brüsszelig – szögezte le.