Az MSZP időzavarba került?

Az MSZP még tavaly kezdte el kikérni a városházától és az önkormányzat gazdasági társaságaitól a tanácsadói szerződéseket. Múltkor az ügyvédi megbízások, most a kommunikációs szerződések kapcsán beszélt Tóth Bertalan frakcióvezető polipról, keresztapáról, csókosokról és haverokról.

hirdetés

Az önkormányzatnak és a gazdasági társaságoknak kommunikációs és marketing tanácsokat adó cégek közül Tóth az MSZP Tüzér utcai székházában négyet emelt ki. Ezek valamelyike már 2009-től, valamelyik csak 2010-től dolgozott a városházának és a gazdasági társaságoknak.

– Ezen időintervallum alatt összesen 129 millió forintot szivattyúztak ki a városházáról és a cégektől a társaságok – mondta Tóth, aki beszéde közben A Keresztapa című film egyik jelenetét vetíttette maga mögé; azt a részt, amikor Don Corleonenak kezet csókolnak.

A frakcióvezető szerint ez a pénz sok, mert nem látszik, hogy jelentősen javult volna a cégek és az önkormányzat megítélése.

– Nem vitatjuk, hogy mind az önkormányzati cégeknél, mind a városházánál szükség van olyan szakértőre, akik képesek kommunikálni a társaságokkal, az önkormányzatokkal kapcsolatos történéseket. Abban az esetben, ha az adott szervezetnél főállásban van hasonló feladattal megbízott alkalmazott, megengedhetetlen ez a rendszer – így Tóth.

A frakcióvezető említést tett róla, hogy a szerződéseket eljuttatják a párt demokrácia központjába. Ha bármilyen visszásságot tapasztalnak az MSZP jogászai, elgondolkodnak bírósági eljárások elindításán is.

[frame]Frissítve – Fidesz: az MSZP időzavarba került[/frame]

Közlemény:

“Az MSZP jól bevált (gyurcsányi) szokás szerint, újra kikerüli a valóságot! Mindemellett igen rövid emlékezetről is tanúbizonyságot tesznek, amikor azt a városvezetést bírálják, amely éppen az ő általuk itt hagyott szemetet akarja (és kénytelen) eltakarítani.

A helyzet most is ugyanaz, mint korábban: a több mint egy évtizeden keresztül tartó szocialista városvezetés, vagy inkább várospusztítás romjainak eltakarításához idő és sajnos pénz is kell! A különbség az, hogy az új városvezetés nem 3,1 milliárdos jutalmakra költ, mint Tóth Bertalanék, nem több tízmilliárdos adósságba veri a pécsieket és a várost, mint Tóth Bertalanék, hanem arra törekszik, hogy mindazt a fizikai, erkölcsi és szellemi károkozást helyreállítsa, amelyet az MSZP politikusai okoztak ennek a városnak.

A komoly és országosan is elismert gazdasági szakértők segítségére és javaslataira éppúgy kénytelen ezért támaszkodni a város, mint ahogy a kommunikációs szakemberek munkája is elengedhetetlen ahhoz, hogy a Pécsről kialakult igen negatív képet megváltoztassuk! Ez részben már sikerült, hiszen Pécsről szinte csak és kizárólag pozitív hírek jelennek meg az országos sajtóban, városunkat a korábbi botrányok után manapság immár példaként emlegetik sok esetben, és eltűnni látszik az a negatív, lekicsinylő attitűd, amely a szocialista városvezetés alatt jellemezte a várost.

Tóth Bertalannak aligha kell elmagyarázni a kommunkáció és a marketing jelentőségét, hiszen korábbi pártelnöke, Gyurcsány Ferenc ennek segítségével nyerhetett választásokat, miközben belehazudott egy egész nemzet arcába, majd erre még büszke is volt. Tóth Bertalan is ezt teszi, mégha álságosan köpönyeget is húz magára.

Pécs nem most van bajban, Pécsett nem most folynak el a közpénzek és a forintok, nem most vesznek fel és osztogatnak el a városvezetők milliárdos jutalmakat, nem most adják el a közösség és a város vagyonát, nem most árusítják ki a stratégiai közszolgáltatásokat, nem most állnak az önkormányzat cégei és intézményei a csőd szélén és nem most tolják ki az éjszaka leple alatt a városból a közösségi közlekedés eszközeit: a buszokat!

Ez a múlt!

Azon dolgozunk, hogy az is maradjon, és ne jöhessen vissza újra!

Pécs, 2012. október 11.
Dr. Hoppál Péter
országgyűlési képviselő
a Pécsi Fidesz elnöke”