Az önkormányzat munkatársai adatot egyeztettek a Lánc utcai bérlakástömb bérlőivel

A pécsi önkormányzat, és a Pécsi Ellátó Központ (PEK) egy-egy munkatársa a napokban, adategyeztetás céljából végigjárta a Lánc utcai, önkormányzati bérlakástömb 25 bérlőjét – írja közleményében a városháza.

hirdetés
Uránia Mozi
A két szakember annál a mintegy 25 bérlőnél járt, akik fejenként több mint egymillió forintos lakbér-tartozást halmoztak fel az elmúlt években. Többségük erőszakot alkalmazva törte fel a lakást, amit önkényesen vett használatba, és évek óta egy fillért sem fizetett azért, hogy az önkormányzat, azaz a pécsiek vagyonát használja. Az adategyeztetés célja az volt, hogy az önkormányzat és a PEK tisztán lássa a bérlők helyzetét. A pontos viszonyok ismeretében lehet a törvények betartásával az érintettek helyzetének rendezéséről intézkedni.
A két szakember munkáját egyedül végezte, az épületben csak ott lakók voltak jelen – írja az önkormányzati közlemény, amely azt is hozzáteszi, hogy a jelenlegi pécsi városvezetés eltökélt abban, hogy az önkormányzati bérlakások viszonyait rendezze. Céljuk, hogy azok a szociálisan rászoruló pécsiek jussanak bérleményhez, akik a szabályokat betartva, éveket várnak arra, hogy lakáshoz jussanak, és ezután tisztességesen fizetik a lakbért. Gátat szabnak annak, hogy önkényes lakásfoglalók betörjenek lakásokba, lakbérfizetés nélkül használják, és tegyék tönkre a pécsiek közös vagyonát, kirekesztve a rendszerből a szabálykövető és tisztességes igénylőket.
A közlemény azt kiemelve zárul, hogy a város új vezetése a közösséget, a tisztességes polgárokat és a rászorulókat szolgálja. Munkájukat minden józanul gondolkodó választópolgár látja és elvárja. Azt írja még az önkormányzat, hogy a munkát folytatni fogják, mert meggyőződésük, hogy minden pécsi közös érdeke a város lakásgazdálkodásának reformja, és a törvények maradéktalan betartása.
A közlemény közvetve A Város Mindenkié Pécs szervezet blogbejegyzésére reagált.