Civilek a belvárosért

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület polgármesterjelöltje szerdán a szervezet belvárosi aspiránsait mutatta be. Mint mondta, a városközpontban nagyobb esélyt kell adni a helyi boltosoknak, fejleszteni kell a kulturális intézményeket, s javítani kell a közlekedésen, a centrum déli részén a csatornázáson. Programot dolgoztak ki “Belváros, élettel töltve” címmel.

hirdetés

A belvárosban is civil jelölteket indít harcba az önkormányzati választásokon az ÖPE – jelentette be Kővári János, a szervezet polgármesterjelöltje a Színház téren szerdán. A politikus kitért arra, hogy a korábbi elhibázott városfejlesztések miatt a belváros még nem találta meg régi önmagát, időlegesen mind kulturálisan, mind gazdaságilag kiürült.

lmp belvárosi jelöltek1

Mint mondta, a közlekedési feltételek javításán kell dolgozni, s új attrakciókat kell hozni a központba. Az ÖPE külön programot dolgozna ki a belvárosra, “Belváros, élettel töltve” címmel.

Vicze Csilla, a mecsekoldali körzet jelöltje leszögezte: központi irányítás nélküli, civilekből álló képviselőkkel járnak a legjobban a pécsiek, hiszen a helyi lakosoknak kell kezükbe venniük sorsukat. Varga Zsanett a belváros nyugati részét képviselné; ő a Pécsi Életmód Egyesülettel már évek óta dolgozik a városrészben. Mint mondta, javítani kell a parkolási feltételeken. Lengvárszky Attila, az ÖPE jelenleg is dolgozó képviselője tisztában van a napi problémákkal. Az egyetemi vezető szerint a Magasház sorsának rendezése, a Megyeri téri gödör helyzetének megoldása és a vásárcsarnok fejlesztése szerepel a következő időszak legfontosabb feladatai között. Kántás Szilveszter jelenleg is civilekkel szervezi időről időre a Búza téri termelői piacot; ő több programot szervezne a belváros keleti részére.