Azori-szigetek: nyilatkozott a feljelentő

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölték ki az Azori-szigeteki konferencia miatt tett feljelentés kivizsgálására. A feljelentő jobbikos politikust, Soós Gábort csütörtökön hallgatták ki Pécsen a nyomozók.

hirdetés

Veszprém megyében tett feljelentést két jobbikos  ismeretlen tettes ellen, hűtlen kezelés és csalás gyanújával az Azori-szigeteken megyei közgyűlési elnökök részvételével lezajlott konferencia kapcsán.

Az egyik feljelentő  Soós Gábor, a Jobbik veszprémi választókerületi szervezője. Ő a rendőrségi meghallgatás után megtartott sajtótájékoztatón elmondta: az országos kapitányság – miután a veszprémi rendőrök elfogultságot jelentettek be – a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot bízta meg a vizsgálattal, így ezért hallgatták ki őt is Pécsett.

Kiemelte: az utazás egy részét a megyei önkormányzatok pénzéből finanszírozták, így a költségeket ezen szerveknek kell visszautalni, nem pedig – ahogyan ez a politikusi nyilatkozatokban is megjelent – különböző alapítványoknak átutalni.

Hangsúlyozta: számoljanak el a költségekkel, s az igazságszolgáltatásnak be kell bizonyítania, hogy a törvényességet szem előtt tartva ugyanúgy jár el ebben az esetben, mint hétköznapi emberek esetében.

A meghallgatásról a rendőrség kérésére nem kívánt részleteket közölni, erről mindössze annyit mondott, hogy bemutatta rendelkezésére álló bizonyítékait az ügyben.