Babitsos diákok a POSzT-on

Idén harmadik alkalommal vesznek részt a PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium diákjai a Pécsi Országos Színházi Találkozó OFF eseményei sorában. A Pécsi Flaszter, avagy a „Flaszter in Fünfkirchen” részeként utcai színjátszással, verseléssel, közös játékkal, – és sok meglepetés-akcióval találkozhat a városlakó, a pécsi flaszter utcanépe.

hirdetés

Ez évben a Jókai tér 2. és környéke biztosít helyet bemutatkozásaiknak, ahol  június 5. és 14. között délutánonként várják az érdeklődő látogatókat.

Június 6-án, pénteken, hat órakor One day in Pécs – Nézzünk, mint a moziban! címmel kisfilmek kerülnek bemutatásra Pécsről, pécsi „kulturális foszlányokról”. Az esemény érdekessége, hogy a bemutatásra kerülő kisfilmeket az iskola diákjai készítették, rendezték, vagy éppen szerepelnek benne. Az elmúlt évek sikeres projektjeinek köszönhetően mára már ily módon is sikerül bemutatni a Babitsot, valamint azokat a projekteket, melyek jelentős eredményeket értek el városunkban, és nem ritkán országos ismertséget is szereztek, mint például az előző POSzT-on is nagy sikerrel bemutatott Babits 5X projekt, és annak kisfilmjei.

Június 7-én, szombaton, hat órakor Felfüggesztve – dalszövegek versben címmel versszínházi produkció lesz látható a „Jókai tér Kettőben”. A pécsi Babits Gimnázium a hagyományosan jó hírnévnek örvendő képzési és tanulmányi eredményei mellett humán-művészeti tagozata is számos sikert érdemelt már ki, a tanulók rendszeres résztvevői versenyeknek, bemutatóknak. Kimagasló eredményeket ért el az iskola verseléssel és versszínházi műfajjal foglalkozó Pódium
Szakköre, valamint a Balásy Szabolcs vezette Vegyeskar is, mely tagjaiból többen már most készülnek a jövő évi Europa Cantatra is.