Babyboom a Pécsi Állatkertben

Télvíz ide vagy oda, a Pécsi Állatkertben rövid időn belül két láma és egy kecske látott napvilágot a kétszáz kis medúza mellett. A többi állat sem tétlenkedik, a maci ezen a héten kiemelt figyelmet kap és a többieket is százak keresik fel a tavaszias idő miatt.

hirdetés

Lám, egy láma!

Még anyja terelgeti a kifutóban a kis fiú lámát, akivel a többieknek is ismerkedniük kell. A két napja született láma látvány még a gondozókat is meglepte.

DSC_1404
Még terelgetni kell a kis lámácskát

– Ezek az állatok, ha jól érzik magukat, akkor az állatkertben is jól szaporodnak. Így mi is csak sejtjük, ha egyik másik vemhes. Most ugyan már elég sok lámánk van, de mivel élvezik egymás társaságát és a kifutó is jó nagy nekik, nem okoz gondot az egyre bővülő család – mesélte Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója.

DSC_1419
Egyre népesebb a láma család Pécsett

Rövid időn belül már a második kis láma érkezett ebbe a családba. De nem sokkal arrébb a kecskesimogatónál is történt némi változás.

Kecskesimogatóban is történt egy s más

Ott egy hete született meg a legifjabb patás.

Kis kecske még nem vén kecske
Kis kecske még nem vén kecske

Ő kicsit félénkebb a többieknél és még nem is engedik a látogatók közvetlen közelébe, de megcsodálni őt is meg lehet.

A Pécsi Állatkertben egyébként pár hete fedeztek fel kétszáz kis medúzát is, ami igazi ritkaságnak számít, mivel ezeknek az egyedeknek a szüleik már jóval korábban egy másik helyre lettek költöztetve.

medúza, hl02
A medúza család

A Mecsekoldalban található állatkertben egyébként ezer egyed él és a hétvégén Medve Napot is tartanak, ami miatt több látványetetés rázza fel a kedélyeket.