Büdi volt a komlói rendőrkapitányságon

Kedden délután két alkalommal is kellemetlen, szúrós szag miatt riasztották a tűzoltókat, és a katasztrófavédelmi mobil labort Komlóra – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi szervezet.

hirdetés

Kellemetlen, szúrós szag miatt riasztották a tűzoltókat a Komlói Rendőrkapitányság épületébe kedden délután. A helyszínen a város hivatásos tűzoltói mellett a katasztrófavédelmi mobil laborra is szükség volt az esetlegesen jelenlévő veszélyes anyag beazonosítása miatt. A tűzoltók átvizsgálták a Berek utcai épületet, ahol egy kábelalagútból, illetve az egyik mellékhelyiségben lévő aknából eredt a szag forrása. A mobil labor munkatársai mérőműszerek segítségével kéndioxid-, kénhidrogén- és ammónia-koncentrációt mértek, de egyik anyag jelenlétét sem lehetett kimutatni.

Az E.ON szakembere is méréseket végzett az épületben, de veszélyes anyag jelenlétére utaló jelet ő sem talált. Az ingatlanban korábban a szennyvízrendszer karbantartási munkálatait végeztek, vélhetően ez okozta a kellemetlen szagot. A tűzoltók eltömedékelték a szag forrásaként is beazonosított kábelalagutat, majd felhívták a figyelmet a karbantartási munkálatok folytatására, és a fertőtlenítésre. Az épület kiürítésére nem volt szükség.

Az egységek még a Berek utcai káreset adat-felvételezését folytatták, mikor újabb szúrós szagról érkezett bejelentés. A beavatkozókat szintén Komlóra, a Bányász utcába riasztották, ahol a lakók egy társasház alagsori helyiségében erős gázszagot éreztek. Az E.ON munkatársa és a mobil labor is veszélyes anyag kimutatására alkalmas műszerekkel, több ponton, valamint a gázcső mentén végig, méréseket hajtott végre, nyitott és zárt nyílászárók mellett is, de veszélyes anyagot jelenlétét nem tapasztalták a helyszínen. A lakókat a zárt térben lévő, erős dohos szag téveszthette meg.