Bajnok lett a PMFC

Idegenben, a Szigetszentmiklós otthonában győzött a PMFC 1:0-ra, így ismét a hazai legmagasabb bajnokságban szerepelhet a pécsi labdarúgócsapat – olvasható a Pmfc.hu-n.

hirdetés

SZTK-Erima: Tarczy – Csák, Király, Szamosszegi, Sallai, Somorjai, Szamosi, Pintér Zoltán, Fekete, Csepregi, BonifertPMFC: Dibusz – Nagy J., Pintér, Todorovic, Nagy O., Lantos, Gyánó, Lovrencsics, Törtei, Scepanovic, Wittrédi
SZTK-Erima – PMFC: 1:0 (0:0)

A csapatot szép számmal elkísérték a szurkolók, így szinte hazai pályán érezhették magukat az egyébként műfüves pályán megrendezett találkozón. A Pmfc.hu tudósítása szerint az elején sok hibát vétettek a pécsiek, ami betudható annak, hogy a feljutás volt a tét szombaton.

Az első félidő elején ugyan a Pécsnél volt a kezdeményezés, ám a fokozatosan átvette az irányítás az ellenfél. A 25. percben aztán majdnem bajba is került a PMFC, miután Gyánó egy szöglet után kis híján öngólt fejelt. Ezután Szigetszentmiklós percei következtek, de vagy Dibusz, vagy a kapufa hárította a lövéseket. A szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a játékosok.

A Pmfc.hu tudósítása szerint néhány perccel a fordulás után aztán Gyánó betalált, Nagy Olivér beadását Gyánó csúsztatta fejjel a jobb alsó sarokba az 52 percben. Majd néhány veszélyes támadása is volt az együttesnek, amelyre ismét kapufával válaszolt a Szigetszentmiklós, ám eközben már egyre jobb hangulatot teremtettek a pécsi szurkolók. 80. percben akár növelhette is volna előnyét a PMFC, ám Nagy Olivér lövése súrolta a jobb kapufát.

A lefújás után a pécsi szurkolók együtt ünnepeltek a játékosokkal, hiszen ezzel a győzelemmel az utolsó fordulótól függetlenül már NB I-be jutott a csapat.

Forrás: Pmfc.hu