Bálákat gyújtogattak megint

Október 23. tízezer szalmabála gyulladt meg a Túrony melletti Katalin-pusztán, november 9-én Sellyén egy mezőgazdasági raktárépület, tegnap késő este pedig Diószviszlón ismét körbálák gyulladtak meg. Mindhárom esetben bűncselekmény gyanúja miatt tűzvizsgálati eljárás indult.

hirdetés

Kasza Anett, a katasztrófavédők szóvivője tájékoztatta lapunkat arról, hogy csütörtökön este tizenegy órakor riasztották a siklósi, a pécsi és a szigetvári tűzoltókat Diósviszlóra.

Tűz, bálatűz, szalmatűz (1)

A bejelentés szerint egy ötven méter hosszú mezőgazdasági épület gyulladt ki.

Az épületben, és annak környékén is körbálákat tároltak. Mire a tűzoltók a helyszínre érkeztek, már közel ötven bálára átterjedtek a lángok.

Az épület mellett egy középfeszültségű elektromos vezeték is húzódik, amelyet az áramszolgáltató szakemberei kiszakaszoltak.

Tűz, bálatűz, szalmatűz

A beavatkozók négy vízsugárral kezdték meg a tűz körülhatárolását ,majd a tulajdonos egy erőgéppel elszállítatta az épségben maradt bálákat.

Az eset során a háromszáz négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete, az abban tárolt 350 bála, illetve az épületen kívül elhelyezett 250 bála semmisült meg.

A siklósi tűzoltók kilencedik órája felügyelik a bálák égését.