Baleset-helyszínelő verseny a megyében

A baleset-helyszínelő verseny országos döntőjét idén június 17-19. rendezték meg, ahol már negyedik alkalommal vettek részt a megye legjobb baleset-helyszínelői, Wenhardt Attila rendőr főtörzszászlós és Csucsi Gergely rendőr törzsőrmester – adta hírül a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

hirdetés

A verseny lehetőséget adott a baleset-helyszínelést végző rendőrök szakmai tudásának elmélyítésére, valamint a tapasztalat-, illetve információcserére. A szakmai és KRESZ tesztlap kitöltése után a verseny második napja Mogyoródon a Hugaroringen vezetéstechnikai feladat és gyakorlati versenyfeladatok végrehajtásával telt. A gyakorlati feladatok konkrét baleseti szituációkat jelenítettek meg. A versenyzők feladatai közé tartozott a halottszemle, az elsősegélynyújtás, a helyszínleírás, a kihallgatás taktika, a helyszínfelmérés, a helyszínrajzkészítés, a vezetéstechnika, az intézkedés taktika, valamint a kriminalisztikai fényképezés.

A IV. Országos Baleset-helyszínelő versenyt a Siklósi Rendőrkapitányság helyszínelői nyerték meg. A baranyai helyszínelők mind a gyakorlati feladatok végrehajtásában, mind a csapatversenyben az első helyen végeztek.