Bányásznapot tartanak az egykori vasasi üzem területén

Meghívó:

hirdetés

A Pécsi Bányásztörténeti Alapítvány, a Vasasi Szent Borbála Egyesület és a Vasasi Nyugdíjas Szakszervezet meghívja önt az egykori Vasas Bányaüzem területén 2011. szeptember 3-án a 61. Bányásznap alkalmából tartandó vasasi templomkerti koszorúzás (8 óra) és a bányász szobornál tervezett ünnepség (8 óra 45 perc) után 10 óra 30 perckor tartandó, a Pécsi Bányásztörténeti Alapítvány által adományozott EMLÉKTÁBLA ÉS EMLÉKKÖVEK AVATÁSÁRA.

Az emléktáblát a K-i akna aknaház épületére, az emlékköveket pedig a Thommen (Petőfi-, Ny-i) akna, az első Thommen légakna és az ott dolgozók emlékének megőrzésére helyeztük el. Ünnepi beszédet mond Horváth Zoltán, a Bm.-i közgyűlés elnöke. Az emléktábla és emlékkövek avatását követően 12 órakor a vasasi Bányászotthonban bemutatjuk az EMLÉKLAPOK Vasas és Hosszúhetény szénbányászatának történetéből című Pécsi Szemle különszámot, melyet az érdekelt önkormányzatok támogatásával az alapítvány adott ki.

Szerkesztő: Biró József, főszerkesztő: Romváry Ferenc, szerzők: Biró József, Szirtes Béla, Bimbó Mihály. A könyv a bemutatón korlátozott számban az érdeklődők számára elérhető lesz. A szerzők egyéni kérésre dedikálják a művet. A rendezvény fővédnöke dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő.

Ruzsicsics Ferenc elnök, Vasasi Szent Borbála Egyesület