Baranyában is folytatódik a baleset-megelőzési kampány

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság „Látni és látszani” nevet viselő országos közlekedésbiztonsági kampányához csatlakozva Baranya megyében is megszervezik az őszi-téli időszakra vonatkozó kampányt.

hirdetés

Ennek keretében a személy-, illetve tehergépkocsik és mo­torkerékpárok, továbbá kerékpárok vezetői október 2-tól december 12-ig ingyenesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a kampányban részt vevő szervizekben járművüket szakemberek átvizsgálják. A kampányban optikusok is részt vesznek, akik térítésmentes látásellenőrzéssel, valamit hasznos tanácsokkal látják el a járművezetőket.

A rendőrség 2014. november 6-tól 2014. december 12-ig országos fokozott közúti ellenőrzést tart, melynek során teljes körűen és kiemelten vizsgálják a rendőrök a személy-, illetve haszongépjárművek, a motorkerékpárok és kerékpárok világítását, láthatóságát, továbbá a vezetői engedélyben szereplő szemüveg viselését, illetve a kiegészítő szemüveg meglétét.

Az év végéhez közeledve egyre inkább a csapadékos (esős, havas) időjárás lesz a jellemző, jelentősen romlanak a látási viszonyok, ezért a rendőrség kiemelten kezeli a látás és a láthatóság kérdését. Ebben az időszakban minden járművezető saját felelőssége, hogy a megváltozott időjárási-, és útviszonyoknak megfelelően felkészítse gépjárművét, valamint ellenőriztesse látását.

A „Látni és látszani” szlogen mögé a tavalyi évben több mint kétszáz autós szakszerviz és mintegy száz optikai cég állt, valamint 15 ezer autós csatlakozott a kampányhoz és közel ezer ingyenes látásvizsgálatot végeztek el.

A kampányban résztvevő szervizekről és optikusokról a www.latnieslatszani.hu weboldalon tájékozódhatnak.