Baranyai család tarolt a rendőrök vetélkedőjén

A járőrök munkája nehéz, de bérük gyorsabban változik

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság az idei évben is meghirdette a „Közlekedik a család” című közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot, amelyen az első helyet a Nagy család szerezte meg Baranya megyéből – írja a police.hu.

hirdetés

Az évről évre egyre nagyobb sikert arató vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét ráirányítsa a biztonságos és balesetmentes közlekedésre, és a szabályosan közlekedő családokat példaképként állítsa a többi közlekedő elé.

Az immár negyedik alkalommal megrendezett verseny két fordulóból állt: a selejtezőből és a döntőből. A versenyre minden olyan család nevezhetett, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, és legalább két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek.

Az országos döntőt 2015. június 21-én Mogyoródon, a Hungaroringen rendezték meg, amelyen a versenyző családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokban bizonyíthattak. A KRESZ tesztlap kitöltésén túl autós és kerékpáros ügyességi pályán, valamint a forgalomban kellett jól teljesíteni. A versenyzők a Hungaroringen átlagtartó vezetésen vettek részt a versenypályán, majd a speciális (off road) tanpályán mutathatták be vezetéstechnikai tudásukat.

A verseny fődíját, egy Skoda Fabia Combi típusú személygépkocsit idén a megyei verseny győztese, Nagy Sándor és családja nyerte meg. A versenyen évek óta résztvevő család minden évben lelkiismeretesen készül, amelynek köszönhetően két év második helyezése után idén végre a dobogó legfelső fokára állhattak fel.