Baranyai DK-s: a homoszexualitás betegség

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kezdeményezte Sütő Lászlónak, a párt Baranya megyei képviselőjének kizárását, amiért homofób bejegyzést írt az interneten – tájékoztatott a DK sajtóirodája.

hirdetés

“A Baranya megyei képviselő elfogadhatatlan kijelentéseket fogalmazott meg, amelyek összeegyeztethetetlenek a DK emberi jogi alapelveivel” – fogalmazott közleményében a párt.

A tájékoztatás szerint a DK elnöksége nem tűri és soha nem fogja tűrni hogy olyan emberek és nézetek legyenek a pártban, amelyek különbséget tesznek ember és ember között, származása, szexuális önazonossága miatt.

Napközben az OKPécs a Facebookon talált pár érdekes szaftos részletet is, de ezeket mi nem részleteznénk…

“Ennek a pártnak nem lehet kirekesztő, embertársait lenéző tagja. Ilyen ügyekben nincs pardon” – tartalmazza a DK közleménye.

Sajtóhírek szerint Sütő László, a Baranya Megyei Közgyűlés DK-s tagja egy a Facebookon közzétett posztjában a többi között úgy fogalmazott: “Az orvostudomány minden kromoszóma rendellenességet betegségnek tart! Nem lehet kivétel a nemi kromoszómáé!! (…) Az én toleranciám odáig terjed, hogy betegségnek tartom!!”