Baranyai iskolák is nyertek brikettet

A szabályozható radiátorok gazdaságosabbak

Hét iskola nyert az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. pályázatán, amelyen száz tonna érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült, a tűzifáéval azonos fűtőértékű brikettet kaphatnak – közölte a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

hirdetés

Mint írták, idén csak olyan iskolák pályázhattak, amelyek eddig még nem nyertek Erzsébet-utalványból készített brikettet.

Az összesen 100 tonna brikettre 30 intézmény pályázott, közülük hét nyert, a támogatást Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskolák nyerték el.

Az üdülési alapítvány közölte, a nyertes intézmények nemcsak a tüzelőanyagot kapják térítésmentesen, hanem annak szállítását is az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. biztosítja.

Az érvénytelenített Erzsébet-utalványból készített brikettek hasznosítására meghirdetett pályázat eredményeként olyan tanintézmények jutottak és jutnak minden évben támogatáshoz, ahol igen magas a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek aránya – hangsúlyozza közleményében a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.