Barlangok napja Abaligeten

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság a Barlangok Napja alkalmából színes és interaktív rendezvénnyel várja a közönséget. június 22-én 10 órától az Abaligeti-barlang előtti területen.

hirdetés

A jeles nap alkalmából élményt adó interaktív bemutatókon ismerhetik meg a résztvevők a barlangok világát, a barlangászat történetét, a barlangkutatás eszközeit. A programon a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, valamint barlangászattal, barlangkutatással foglalkozó intézmények, szervezetek mutatják be tevékenységüket, illetve tartanak érdekes foglalkozásokat.

Emellett természet ismereti játékokkal és kézműves foglalkozásokkal is várják az érdeklődőket, akik a “Barlangok és élőviláguk” című rajzpályázatra beérkezett kiállítást is megtekinthetik. De számos előadással is készülnek a vendégek számára.

Akik június 22-én 10-től 16 óráig kilátogatnak az Abaligeti-barlanghoz 50 százalék kedvezménnyel nézhetik meg azt, valamint a Denevérmúzeumot. Ugyanezen a napon a pécsi Tettyei Mésztufa-barlang is 20 százalék kedvezménnyel látogatható.