Befejezték a nyomozást a pancserek ellen

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a napokban azokkal a férfiakkal szemben, akik 2013. december 2-án az éjszakai órákban egy ATM-et kíséreltek meg feltörni.

hirdetés

A rendelkezésre álló adatok alapján egy pécsi bankfiók pénzkiadó automatájánál 2013. december 2-án 1 óra 57 perc körüli időben megjelent két csuklyás és egy bukósisakos személy, akik betonvágóval akarták az automatát szétvágni, hogy a benne lévő készpénzt megszerezzék. Az ismeretlen elkövetők a helyszínről személygépkocsival próbáltak meg elmenekülni, azonban annak meghibásodása miatt gyalogosan távoztak. A viselt ruházatukból a sapkát, bukósisakot, kesztyűt menekülésük közben eldobálták.

A helyszínen elvégzett adatgyűjtés során a rendőrök a feltételezett elkövetők közül azonosították és pár órán belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható egyik férfit. A nyomozás során beszerzett további adatok alapján a bűncselekmény elkövetésében közreműködő 37 éves társát 2014. január 7-én Budapesten, a társaság harmadik 27 éves tagját a horvát rendőrök fogták el menekülés közben.

Az elkövetők a beszerzett bizonyítékok alapján feltáró jellegű beismerő vallomást tettek, helyszíni kihallgatással a vallomásukat alátámasztották.
A bűncselekmény elkövetéséhez használt gépjárművet a felszerelt lopott rendszámmal együtt, valamint az elkövetéskor viselt ruházatuk egy részét és a bűncselekmény egyéb eszközeit is megtalálták és lefoglalták a rendőrök.

A három férfi ellen lopás bűntett kísérlet, és egyedi azonosító jel meghamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatták le a baranyai nyomozók a büntetőeljárást, amely során a gyanúsítottak közül a 37 éves férfi terhére jármű önkényes elvétele bűntett, valamint a külföldre szökött 27 éves társukkal szemben fogolyszökés vétség elkövetésének megalapozott gyanúját is megállapították.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat 2014. szeptember 30-án a Baranya Megyei Főügyészségnek vádemelési javaslattal továbbította.