Befektetnének a németek

Magyarországon minden feltétel adott ahhoz, hogy a Német Iparszövetség (BDI) magyarországi befektetésekre bátorítsa a német vállalkozásokat – mondta Ulrich Grillo, a BDI elnöke pénteken Budapesten, a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel folytatott tárgyaláson.

hirdetés

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleménye szerint Varga Mihály a megbeszélésen kifejtette: a német vállalkozásoknak és befektetéseknek igen jelentős szerepük volt abban, hogy Magyarországon megtörtént a gazdaság konszolidációja. Hozzátette: Magyarország számára alapvető fontosságú a német gazdaság teljesítménye.

“Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere Németország, és örömteli számunkra, hogy Magyarország Németország húsz legfontosabb partnere közé tartozik. A német befektetések, a munkahelyteremtés, a technológia, a piacszerzés tekintetében nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarország a válság közepette is a foglalkoztatásban és a gazdasági lehetőségekben is bővülni tudott” – mondta a miniszter.

Német-gyár

Ulrich Grillo kiemelte, a befektetőknek a kiszámíthatóság és kölcsönös bizalom a legfontosabb. Hozzáfűzte: Magyarországon minden feltétel adott ahhoz, hogy az iparszövetség bátorítsa a német befektetőket.

A felek áttekintették az EU növekedési lehetőségeit, perspektíváit, ezen belül is a német-magyar gazdasági kapcsolatokat. A megbeszélésen tárgyaltak arról is, hogy a magyar újraiparosítási programban milyen szerepe lehet a német beruházóknak. Mindkét fél egyetértett abban, hogy a tradicionális szektorok mellett a szolgáltatási szektorok támogatása és bővítése kiemelten fontos feladat.