Befizette a bírságot Páva Zsolt

A Magasház bontásának kezdetekor kék villogóval felszerelt autót vezetett Páva Zsolt, Pécs polgármestere, amiért a rendőrség eljárást indított. A polgármester befizette a bírságot. 

hirdetés

A pécsiek már régóta várták azt, hogy végleg eltűnjön a város egyik szégyenfoltja, a 25 emeletes szellemház. Az épület bontása igen jó ütemben halad, hiszen amíg három hete a 22. emeletnél tartottak, a napokban már a 19. szintnél járnak a munkagépek. Sőt, már a 17. emeleten is elkezdték szerelni a védőpalánkokat.

Emlékezetes, hogy az bontás március végi elindításakor ott volt Páva Zsolt, Pécs polgármestere is, aki szolgálati gépkocsiját vezette, amelyen az ominózus alkalommal egy kék villogóval közlekedett – a rendőrség által is biztosított konvojban – , amiért a rendőrség később eljárást indított.

Páva Zsolt lapunk érdeklődésére elmondta: nem fellebbezett a határozat ellen, elismerte a jogszabály megsértését és a kiszabott a 40 ezer forintos bírságot törvénytisztelő állampolgárként befizette saját zsebből. Az esetet ezzel lezártnak tekinti.