Beindul az ipari park

Bővítik az ipari parkot, de csarnokokat is építenek

Hamarosan megkezdődik hazánk legnagyobb, egybefüggő területet kínáló ipari parkjának, a Pécs Déli Ipari Parknak 1,5 milliárdos közművesítése, kiépítése. Az alapkövet június hatodikán teszik le.

hirdetés

Az önkormányzat, a park menedzsmentje és a kormányzat folyamatosan hirdeti a lehetőségeket – külföldön is. A jég akár hamarosan meg is törhet egy német beruházás képében.

– Konkrét előszerződést, megállapodást még nem kötöttünk, de abban bízunk, hogy az folyamatban lévő tárgyalásaink hónapokon belül, a felparcellázott telkek közművesítésekor, a feltáró utak elkészülte után meghozzák eredményeiket. Jövő héten egy hazai középvállalkozás képviselői érkeznek hozzánk a lehetőségek felől érdeklődve, de megjelentünk külföldi vásárokon is, marketing osztályunk keményen dolgozik, hogy a lehetőségekkel megismertessük a piacot – mondta Beimel Ádám, az összesen mintegy 200 hektáros területet kínáló Ipark Pécs Kft. ügyvezetője.

A tárgyalásokat segíti, hogy a park most nyerte el a Nemzeti Külgazdasági Hivataltól (HITA) az Év Legjobb Ipari Parkja címet. Ez itthon és külföldön jó üzenet lehet a piacnak.