Beleremegett a pécsi TV-torony az ítéletidőbe

Még a toronyban, úgy 80 méter magasan fekvő éttermet is megmozgatta a 80 km/órás széllel érkező vihar. Ilyenkor akár több tíz centimétert is kileng az építmény.

hirdetés

A vihar délután öt óra előtt érte el a várost, késő esti sötétségbe borítva a megyeszékhelyt. Az utcákon patakokban folyt a víz, koccanásos baleset is történt a Rákóczi úton. Az Ágoston téren pedig kisebb folyó is hömpölygött, az egyik ház udvarát öntötte el a víz. Több autó elakadt, kocsiknak a rendszámtáblájuk is leszakadt a folyamban. (A rendszámokat a rendőrségre adták le megtalálóik.)

Galériáért klikk!

A Pécs TV munkatársának a pogányi meteorológiai állomáson azt mondták, hogy alig fél óra alatt 20 milliméternyi csapadék esett. Ez a júniusi havi átlag egyötöde.

A PTE mérése szerint 32,8 mm csapadék hullott. A levegő hőmérséklete pedig néhány perc alatt 15 fokot csökkent

Frissítve (kedd, 11:14)

A hétfői vihar megdolgoztatta a tűzoltókat

A Baranya megyén hétfő délután végighaladó viharzóna következtében 52 esetben riasztották az igazgatóság hivatásos tűzoltó egységeit.

A műszaki mentések döntő többségében leszakadt faágakat, illetve kidőlt fákat kellett a tűzoltóknak láncfűrésszel eltávolítaniuk.

A tűzoltók továbbá megdőlt kéményeknél, elárasztott pincéknél; helyiségeknél és megrongálódott tetőszerkezeteknél avatkoztak be. Pécsett egy bútorszaküzlet tetőszerkezetét 300 m2-en tépte le a viharos szél. Egy esetben a sellyei tűzoltó egyesület önkéntesei is segítették a hivatásosok munkáját – közölte Bacher Csaba, a megyei katasztrófavédelmi szóvivő.