Beleshetünk a hivatalba

A Baranya Megyei Kormányhivatal – az országos „Hivatalok Napja” rendezvénysorozat keretében – nyílt napot tart 2013. november 28-án. A Kormányhivatal, a szakigazgatási szervek és a járási hivatalok színes, egész napos programsorozattal várják az érdeklődőket.

hirdetés

„Hivatalok Napja”. Ezzel a mottóval rendeznek az egész országban a fővárosi és megyei kormányhivatalok nyílt napot 2013. november 28-án. Ennek keretében a kormányhivatalok munkája iránt érdeklődő állampolgárok az eddigieknél sokkal átfogóbban megismerkedhetnek azzal a szerteágazó tevékenységgel, amelyek mind-mind az ügyfelek érdekében végeznek.

kormányablak

A Baranya Megyei Kormányhivatal, a hivatal szakigazgatási szervei, és a járási hivatalok is színes, egész napos programsorozattal készülnek. Célunk az emberközeli és ügyfélközpontú államigazgatás bemutatása. November 28-án nemcsak ügyfélként szerezhetnek személyes tapasztalatokat, nemcsak a sajtó tudósításaiból meríthetnek ismereteket, nemcsak egy-egy magánbeszélgetés segítségével alakíthatják ki a rólunk szóló véleményüket, hanem a sokszínű programnak köszönhetően a különböző társadalmi célcsoportok számára is érdekfeszítő, interaktív előadásokon, fórumokon is.

A kormányhivatalok, így a Baranya Megyei Kormányhivatal is, 2011. január 1-én kezdte meg munkáját. Hosszú sorokat fogalmazhatnánk meg a törzshivatal, a szakigazgatási szervek tevékenységéről, a 2013. január 1. óta működő járási hivatalokról, a szerveződő egyablakos ügyintézésről, az ügyfélszolgálatokról, az ügysegédi rendszerről és nemkülönben azokról az intézkedésekről, amelyek egy cél felé mutatnak: minden hozzánk forduló ügyfél elégedetten távozzon tőlünk.

A november 28-ai rendezvények részben az államigazgatás reformjáról, a területi államigazgatás rendszeréről, a pályaválasztásról, az egészséges életmódról szólnak egyetemi hallgatóknak, középiskolai tanulóknak. A nyílt nap lehetőséget ad nekik, hogy betekintsenek a szakigazgatási szervek mindennapjaiba, részt vegyenek laborlátogatásokon, lássák a közlekedési felügyelet munkatársainak tevékenységét.

A baranyai rendezvény egyik kiemelkedő eseménye lesz az a lakossági fórum, amelynek keretében mind az országos, mind a helyi problémákról kötetlen beszélgetés formájában, mint Baranya megyei kormánymegbízott és országgyűlési képviselő a résztvevők rendelkezésére állok. (Kiemelt témáink: rezsicsökkentés, foglalkoztatás, közmunka, pályaválasztás, szociális támogatások, mezőgazdasági termelés, termőföld, Magas ház, közlekedési helyzet, fejlesztések és kiemelt jelentőségű beruházások, stb.)

A kormányablakok 2011-es indulásuktól fogva reggel 8-tól este 8-ig tartanak nyitva, azonban mivel a nyílt nap a „Nyitott hivatalok” napja is egyben, ezen a napon a kormányhivatal ügyfélszolgálatai hosszított nyitva tartással állnak az ügyfelek rendelkezésére.