Pintér Sándor szerint az erős gazdaság a rendőrhiány oka

A belügyminiszter a Károli Gáspár Református Egyetem szabadegyetemének vendége volt, ahol az intézmény rektora, Trócsányi László beszélgetett vele közönség előtt.
Pintér saját magát elsősorban rendőrnek tartja, legalábbis ez derült ki a Trócsányi kérdésére adott válaszából. A miniszter elmondása szerint éppen ezért gyakran nehezen érteti meg magát azokkal az európai belügyminiszterekkel, akik egész életükben politikusok voltak és a párthátterük miatt kötött mandátummal érkeznek a tárgyalásokra.

hirdetés
Uránia Mozi

A Mi Hazánk a közelmúltban vetette fel, hogy Magyarországon szükség lenne a csendőrség megalakítására. Erről Pintér azt mondta, hogy nem tartja jó ötletnek, nem támogatja a javaslatot.

A beszélgetés során szóba került a rendőrhiány kérdése is. A belügyminiszter elismerte, hogy létszámhiánnyal küzdenek, szerinte ennek az az oka, hogy nagyon erős a gazdaság, ez pedig a hivatásos állományban lévőket elszívja, szívesen látják őket a piacon.
Az oktatás kapcsán – ez a terület az új kormányzati struktúrában az egészségügy mellett Pintér minisztériumához került – bejelentette, hogy ősszel fel fogják mérni a diákok képességeit. Azt is beharangozta, hogy az egészségügyben is átszervezéseket terveznek, ezt azonban nem részletezte – derült ki a Telex cikkéből.