Bemutatkozott a Jobbik polgármesterjelöltje

Gyimesi Gábor 47 éves tanárember, Pécsett született, és mindig itt élt, nagyon szereti ezt a várost. Már gyerekkorában tetszett neki a történelmi hangulata, hiszen az ország egyik legrégebbi városáról van szó.

hirdetés

A legsúlyosabb problémának most azonban a város adósságállományát tartja. Véleménye szerint ezt a problémát kell, és lehet elsőként kezelni, erre léteznek valós megoldások. Nem lehet tovább szorongatni emiatt a szociális és közszolgáltatásokat. A megszorításokból két területet feltétlen ki kell hagyni, egyik az egészségügy, másik a közoktatás. Ezeket a szolgáltatásokat el kell végeznie az önkormányzatnak, hiszen a közpénz úgy keletkezik, hogy a lakók megszerzett jövedelméből veszi el az állam adók és járulékok formájában.

A lakókat közvetlenül érintő legsúlyosabb probléma a közüzemi díjak helyzete. A távhőszolgáltatás terén egy felelőtlen döntés következtében 22 évre szóló szerződést kötött az önkormányzat a PannonPower Zrt-vel, amely a pécsi hőerőmű többségi tulajdonosa. Ezt a szerződést újra át kell gondolni, hogy a lakosság számára kedvezőbben alakulhassanak a távhő-díjak.

A vízdíjak tekintetében is lenne tennivaló, bele kellene vágni egy szürkevíz-programba, hogy ne a nagy költséggel előállított ivóvizet használjuk takarításra, WC-öblítésre. Ezzel a programmal nem csak a vízdíjak csökkenthetők nagymértékben, de a környezetet is kíméli.

Pécs közbiztonsága bár javuló tendenciát mutat, még nagyon sok a tennivaló. A rendőrség elmondása szerint is súlyos problémák vannak kertvárosban a volt lőtér környékén, a keleti városrészben, illetve a Szigeti tanya környékén, ahol Németh Zsolt országgyűlési képviselő hathatós beavatkozása következtében sikerült elfogni elkövetőket.

Németh Zsolt elmondta, hogy aránytalannak és igazságtalannak tartja a Fidesz által megváltoztatott önkormányzati választási törvényt, hiszen a 19 egyéni s mindössze 8 listás mandátum egészségtelen arányokat eredményez a pécsi testületben.