Bentlakásos pszichiátria a hajléktalanoknak?

Az Összefogás Pécsért Egyesület fórumot tartott a hajléktalanok égető kérdésének megvitatására. A beszélgetésen valamennyi városunkban az otthontalanok ügyével foglalkozó szervezet jelen volt. Megoldás egyelőre nincs, az egybegyűltek egy bentlakásos otthon létrehozásában gondolkoznak.

hirdetés

A hajléktalanokkal foglalkozó szervezetek és hatóságok ma a városházán hosszas eszmecserét folytattak a pécsi otthontalanok ügyében. Pécsett ugyanis közel hetven problémás hajléktalan van, akiket együttműködés hiányában sehol nem tudnak ellátni. A konklúzió: egy olyan intézményt kellene Pécsett létrehozni, mely egyrészt bentlakásos – hisz a nappali ellátást városunkban a nappali melegedő folytatja -, másrészt pedig a betérő hajléktalanok pszichiátriai kezelését is képes ellátni.

Kővári János, hajléktalan sajtótájékoztató3

Kővári János, hajléktalan sajtótájékoztató2

További megoldás lehet olyan plusz munkakörök létrehozása, melyek segítségével az otthontalan polgárokat munkához és ami ennél is fontosabb, egzisztenciához juttatná az önkormányzat. Az ügyben végleges megoldás egyelőre nem született, ezekről cikkünk megjelenése idején még folytak a tárgyalások.