Bérgyilkossal ölette volna meg nejét

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, mellékbüntetésként pedig indulatkezelési terápián való részvételre kötelezett a Pécsi Ítélőtábla kedden egy Tolna megyei férfit, aki ismerősével akarta megöletni a feleségét.

hirdetés

A 45 éves, büntetett előéletű férfit első fokon a Szekszárdi Törvényszék márciusban 1 év 3 hónap börtönre ítélte, annak végrehajtását három évre felfüggesztette.

A bíróság egyúttal elrendelte a vádlott pártfogói felügyeletét és külön magatartási szabályként előírta, hogy a vádlott vesse alá magát indulatkezelési terápiának.

A vádlott és védője fellebbezése miatt eljárt táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

A férfi 2004-ben létesített élettársi kapcsolatot a sértettel, 2006-ban gyermekük született.

A gyermek születése után a vádlott és a sértett kapcsolata fokozatosan megromlott, 2014 decemberére teljesen elhidegültek egymástól. A nő 2015 márciusában elköltözött a közös lakásból, ezt a vádlott nem tudta feldolgozni. A férfi tartott attól is, hogy elveszti közös gyermekük szülői felügyeleti jogát.

Ezek miatt arra kérte a szintén büntetett előéletű ismerősét, hogy ölje meg a nejét, holttestét pedig dobja egy dögkútba. Arra is kérte, hogy a sértettet szállítsa külföldre, majd őt hagyja sorsára Németországban – ismertette a bíróság.

A vádlott 300-400 ezer forintot ígért a gyilkosságért, de az ismerőse az ajánlatot visszautasította és megszakította a kapcsolatot a vádlottal.

  • Benjámin Kurilla

    Keveslem a büntetést, noha a részleteket nem ismerem. Egy elkövetett bérgyilkosságért különben életfogytiglan jár.