Berta Dániel a junior ranglista élén

Berta Dániel, a PTE-PEAC korosztályos világbajnoki ezüstérmes vívója Tapolcán a junior párbajtőr válogatóversenyen aranyérmet szerzett. Danka Sándor tanítványa ezzel megerősítette vezető helyét a magyar junior ranglistán.

hirdetés

Berta Dániel sikert sikerre halmoz az idei évben. Áprilisban a moszkvai Junior Vívó Világbajnokság döntőjében egy dél-koreai sportolótól kapott ki, így ezüstérmet szerzett. Ezzel az eredménnyel Berta újabb pécsi vívócsúcsot döntött meg: a legjobb junior világbajnoki eredményt érte el. Az egyéni siker mellett, Bertával soraiban a magyar junior férfi párbajtőrcsapat a 6. helyet szerezte meg.

Májusban Berta Dániel Európa-bajnok lett. A pécsi vívó a magyar válogatott tagjaként lépett pástra Pozsonyban, az U23-as EB férfi párbajtőr csapatversenyében. A döntőben Ukrajna válogatottjával találkoztak a mieink, és 45-37 arányú győzelmükkel megszerezték a végső győzelmet. Berta Dániel az első pécsi vívó, aki Európa-bajnoki címet szerzett.

A Tapolcán rendezett junior válogatón pedig aranyérmes lett a férfiak mezőnyében Berta. Danka Sándor tanítványa ezzel megerősítette vezető helyét a magyar junior ranglistán. A női versenyben két pécsi került a legjobb 16 közé: Hajdu Réka a 14., Provender Roxána a 16. helyen végzett.