Béruniót szeretne a Jobbik

Pécsi jobbikos önkormányzati képviselők – Gyimesi Gábor és Fogarasi Gábor – szerdai sajtótájékoztatók jelentették be, hogy a bérunió létrehozása érdekében a pécsi önkormányzat elé vinnék a kérdést. 

hirdetés

A Jobbik – közeledve a választásokhoz – azt tűzte ki célként, hogy az Európa Unión belül egységessé váljanak a bérek, mert ezzel szerintük megakadályozható lenne az elvándorlás. Ráadásul immár a nyugati országokban is feszültségek szül az, hogy alacsonyabb bérért dolgoznak a Kelet-Európából érkező munkavállalók – vélik.

Gyimesi Gábor jobbikos pécsi képviselő szerdai sajtótájékoztatón közölte, szeretnék a pécsi közgyűléssel  elfogadtatni azt, hogy a város önkormányzata határozattal támogassa a bérunió létrehozását az EU-n belül.  Hozzátette: várhatóan az Európai Bizottság napirendre tűzi az ügyet, így elindulhat az aláírásgyűjtés azért, hogy az Európa Parlament közmeghallgatáson foglalkozzon kérdéssel – ekkor fog sokat jelenteni az, hogy az unión belül minél több város támogatta a kezdeményezést.

Szerinte, Pécsen is nagy mértékű az elvándorlás, a fiatalok elmenetelét meg lehetne állítani azzal, ha idehaza is ugyanolyan bért kapnának ugyanazért a munkáért, mint a fejlettebb országokban. A cél tehát az, hogy olyan folyamatokat indítsanak el, amelyekkel a különbségek leküzdhetők.

Fogarasi Gábor jobbikos pécsi képviselő mindezt megtoldotta azzal, hogy már elkészült a határozati javaslatuk, mindenképpen szeretnék azt, hogy szavazzon róla a pécsi képviselő-testület. Leszögezte, a szavazás eredménye mellett azt is nyilvánosságra fogja hozni, hogy az adott képviselő miként voksolt.