Betelepítés ellen a pécsi városvezetők

Mintegy 900 önkormányzat határozott eddig úgy, hogy a kormánya mellé állva nemet mond a kvótarendszerre és támogatja migrációs politikáját. Ennek a 900 önkormányzatnak a képviselőit hívták meg egy szombati fővárosi konferenciára.

hirdetés

Szombaton fel fog szólalni Pintér Sándor belügyminiszter, Tarlós József fővárosi főpolgármester, Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, valamint több más polgármester is.

Pécs képviseletében Girán János alpolgármester utazik a fővárosba. Lapunknak úgy nyilatkozott, Pécs álláspontja nyilvánvaló az ügyben – mindenben a kormány politikája mellett állnak.

-Nemrég a közgyűlés elfogadott egy előterjesztést – mondta Girán – és ennek értelmében a város úgy határozott, nem szabad kockázatot vállalni azzal, hogy mindenfajta előkészítés, előzetes felkészülés nélkül menekülteket fogadjunk be.

Hozzátette: természetesen megérti, ha valaki a háború miatt kényszerül elhagyni hazáját, ám az olyan migránssal, aki nem hajlandó elfogadni a jogszabályokat, nem regisztrálja magát, azzal nincs miről tárgyalni.

A konferenciát Kocsis Máté  jelentette be pénteken délelőtt. Elmondta, tavaly tavasz óta példátlan nyomás nehezedik Európára és Magyarországra, a migránsáradat formájában.

Emlékeztetett:  A kialakult helyzetre “a brüsszeli bürokrácia értelmetlen és veszélyes választ adott” azzal, hogy kvóta szerint el akarják osztani a tagállamok között a migránsokat; ezért fogalmazta meg a kormány, hogy “nekünk, magyaroknak jogunk van eldönteni, kivel élünk együtt”, illetve ezért indította útjára a népszavazási kezdeményezést – tette hozzá.