Beton a Design Héten

A hagyományosan megrendezésre kerülő Design Hét Budapest eseménysorozathoz idén Pécs is csatlakozik. Az igen ötletes programok között szerepel az a szakmai nap is, amely a beton építészeti és művészeti alkalmazásához kapcsolódik. A rendezvény a Nick Art & Design Galéria és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közös szervezésében október 9-én valósul meg.

hirdetés

„A szakmai nap ötlete a Nick-udvarban szervezett, A BETON ARCAI nevet viselő kiállítás előkészítése során merült fel bennünk. A tárlat azzal a céllal jött létre, hogy olyan művészeti alkotásokat – szobrokat, ékszereket, design termékeket, fotókat – mutasson be, amelyek a beton témáját dolgozzák fel. Pécsett ez volt az első olyan – reményeink szerint hagyományt teremtő – kiállítás, amely a betonnal foglalkozó művészek számára közös platformot teremtett” – mondta el Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Marketing kommunikációs vezetője. „Szerettük volna, ha a betonnal foglalkozó művészek, szakemberek nem csak alkotásaikat, hanem a betonnal kapcsolatos tapasztalataikat is egymás elé tárnák. Ezért vágtunk bele egy szakmai nap szervezésébe, ahol szakterületeket átívelve járjuk körül ezt a témát. Olyan programot kívánunk megvalósítani, ahol a betonnal foglalkozó legkülönfélébb szakemberek kezdhetnek párbeszédet, alakíthatják közösen a betonról kialakuló képet. Az külön öröm számunkra, hogy idén mindezt a Design Hét színvonalas programsorozatához kapcsolódva tehetjük meg.”

Az október 9-én 16.00 – 18.00 óra között megvalósuló programon betonnal foglalkozó szakmai szervezetek képviselői, építészek és művészek beszélgetnek majd a beton múltjáról, jelenéről és jövőjéről, további felhasználási lehetőségeiről. A programban – ahol előadásokon kívül kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül – témaként szerepelnek a beton építészeti alkalmazásának újszerű megoldásai és megközelítései, valamint az ehhez kapcsolódó felsőoktatási tapasztalatok és projektek. A Magyar Betonelemgyártó Szövetség és a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség úttörő szerepet vállalnak a beton népszerűsítésében, amely célból egy honlapot is indítottak www.beton.hu címmel. És természetesen azok a művészek is megosztják betonnal kapcsolatos tapasztalataikat és véleményüket, akiknek alkotásai október 12-ig még megtekinthetők A BETON ARCAI kiállításon a Nick-udvarban. A szakmai nap minden érdeklődő számára nyitott, viszont előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a Nick Art & Design galéria Facebook-oldalán lehet megtenni.