Betondesign a belvárosban

A Beton Arcai címmel kiállítás nyílik a pécsi Nick-udvarban 2014. szeptember 5-én. A kiállítás célja, hogy megmutassa a beton felhasználhatóságának sokszínűségét. Az október 12-ig megtekinthető tárlaton felsorakoztatott képzőművészeti alkotások a mindennapi életünkben egyre több helyen megjelenő beton nem mindennapi formáit ábrázolják.

hirdetés

Szeptember 5-én 19.00 órakor a beton megelevenedik a Nick Art & Design kortárs művészeti galéria kiállítás-megnyitóján: beton design termékek, változatos ipar- és képzőművészeti alkotások, sőt a betonhoz kapcsolódó divatbemutató is rávilágít az anyagban rejlő lehetőségek széles spektrumára.

Lafarge-Fej No 5

A beton mindennapi életünk megszokott részévé vált, olyannyira, hogy jelenléte sokszor nem kelti fel a figyelmünket, vagy éppen a panelrengetegek jutnak róla eszünkbe, egyhangú és élettelen felületek. Egyre többször találkozhatunk viszont olyan építészeti megoldásokkal is, melyek azt bizonyítják, hogy betonból is lehet izgalmas, tartalmas és időtálló felületeket alkotni. Ezen kívül egyre több képzőművész vállalja fel a kihívást, hogy a betonhoz új szemléletmóddal közelítve egyedi, akár meglepő alkotásokat hozzon létre.

Lafarge-Fej No 3

Ezt az irányvonalat karolja fel A Beton Arcai nevet viselő kiállítás, melynek célja, hogy bemutassa a beton sokszínű alkalmazhatóságát. A pécsi Nick-udvarban működő Nick Art & Design művészeti galéria első alkalommal szervez kiállítást a beton design témakörében. A szeptember 5-től október 12-ig látogatható tárlatra az ország több pontjáról érkeznek alkotások. A beton témakörét feldolgozó fotók mellett betonból készült szobrok, használati tárgyak, ékszerek lesznek láthatók.

Lafarge-Fej No 13

“A beton időtálló, a környezeti hatásoknak ellenálló építőanyag, mellyel a legkülönbözőbb igényekhez igazodva egyedi alkotások is létrehozhatók” – mondta el Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Királyegyházi Cementgyárának Marketingkommunikációs vezetője “A Magyar Betonelemgyártó Szövetség és a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség Betonnépszerűsítő Munkacsoportjának tagjaként egyértelmű volt számunkra, hogy támogassuk ezt a kezdeményezést. Célunk a betonnal szembeni előítéletek, tévhitek eloszlatása, és az, hogy bemutassuk a beton felhasználási területeit, sokszínűségét. Helyreállítsuk a beton hírnevét, hiszen a beton tradíció, tartósság, tartalom.”