Bevetési osztály alakult Pécsen

Pénteken tartotta Pécsen a Készenléti Rendőrség Rendészeti Igazgatóság Bevetési Főosztály alakuló állománygyűlését, amelyen részt vett Nagy Csaba Pécs alpolgármestere és Tiffán Zsolt, a megyei közgyűlés elnöke is.

hirdetés

Mint azt Tiffán Zsolt beszédében kifejtette, Magyarország kormánya megkezdte és a jövőben is folytatja a rendőrség megerősítését, az állomány bővítését és a munkavégzés körülményeinek javítását.

Tiffán Zsolt rámutatott, a közrend és közbiztonság javítása a kormány és az önkormányzatok kölcsönös együttműködésén alapszik, melynek két alappillére van: a törvényeknek a korábbiakkal ellentétben a becsületes embereket kell védeniük, és nem a bűnözőket. A másik szabály, hogy senki sem állhat sem a törvények fölött, sem a törvényen kívül.

Az elnök beszédében üdvözölte, hogy a XI. Bevetési Osztály 165 fős személyi állománya Pécsett, a volt katonai laktanya átalakított épületeiben, a Málomi úton lelt otthonra.

Az eseményen részt vett Dr. Hatala József r. altábornagy országos rendőrfőkapitány, valamint más országos, megyei és pécsi rendőri vezetők. Pécs város képviseletében jelen volt Nagy Csaba PMJV alpolgármestere.