Bevetették a polgárőröket Nagykozáron

Nagykozáron rendezték meg a X. Baranya Megyei Polgárőr Járőrversenyt, ahol a polgárőr csapatok a szakmai tudásukat és rátermettségüket mérték össze.

hirdetés

Tizedik alkalommal tartották meg a Baranya megyei polgárőrök szokásos éves járőrversenyét. A helyszín új volt, mert Nagykozár most először rendezték meg a versenyt. Ezúttal 16 csapat, csapatonként 3-3 polgárőr állt a rajthoz, hogy megmérettesse magát, tudását, rátermettségét, szakmai felkészültségét.

– A verseny feladatait a napi rutinhoz mérten állítottuk össze – mondta Cseh László. A megyei polgárőr vezető elmondta, hogy a versenyen határvadászokat illetve katonákat is toboroztak.

polg2

Vogronics József tűzoltó alezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályvezetője kiemelte, hogy a versenyre olyan feladatokat állítottak össze, ami segíti a két szervezet, vagyis a Polgárőrség és a Katasztrófavédelem közötti munkakapcsolatot.

A polgárőröknek elméleti illetve ügyességi feladatokat kellett ellátniuk. Például füsttel teli épületből mentés, tűzoltó szivattyú összeszerelés, szolgálati autóval akadálypálya teljesítése, lövészet, elsősegélynyújtás és sebesült szállítás. Emellett szituációs feladatokat is meg kellett oldaniuk. Például ittas személyek leszerelése, baleseti szimulációnál intézkedés, kerékcsere részeg szemüveggel.

A X. Baranya Megyei Polgárőr Járőrversenyen első helyezett lett a Pogányi Polgárőr Egyesület, második a Magyarszéki Polgárőr Egyesület, harmadik pedig a Pécs-Rózsadombi Polgárőr Egyesület lett. A verseny támogatóitól külön díjat kapott a Kökényi Polgárőr Egyesület ifjúsági csapata, a Drávacsehi Polgárőr Egyesület, a Kistótfalui Polgárőr Egyesület, a Mohácsi Polgárőr Egyesület női csapata, valamint Bagó Luca Hosszúhetényi polgárőr, aki 14 éves korával a legfiatalabb résztvevőnek számított, és becsülettel teljesítette ugyanazokat a feladatokat, mint felnőtt polgárőr társai.