Bevezették a szelektív hulladékgyűjtést a pécsi temetőben

Szelektív szemetesek kerültek a Pécsi Központi Temetőbe, ennek célja a környezet védelme, hogy a hasznosítható hulladékokat teljeskörűen tudják összegyűjteni, a már fel nem használható, lerakóba kerülő hulladékok mennyiségét pedig csökkentsék – tájékoztatta lapunkat a Biokom NKft.

Elkezdték kihelyezni a kék színű, szelektív hulladékgyűjtő edényeket a pécsi temetőben, a napokban csaknem 50 kuka kerül ki, ezekben a látogatók háromféle hulladékot helyezhetnek el elkülönítetten: a műanyag palackot, az egyéb műanyag hulladékot (mécsest, virágtartót, virágot), valamint az üveget, üvegmécsest. A szelektív gyűjtőkön jól láthatóan elhelyezett matricák mutatják, hova milyen hulladék kerülhet.

Az eddig megszokott ketreces hulladékgyűjtők sem tűnnek el, azonban ezeknél is átállnak a szelektív gyűjtésre.

A tárolók egy részében kizárólag zöldhulladékot lehet tenni, amit komposztálás után újrahasznosítanak. A másik részükben pedig a már nem hasznosítható, vegyes hulladék gyűjthető.

Kőhegyi Csaba, a Biokom NKft. stratégiai és koordinációs vezetője a környezetkímélő megoldás bevezetése kapcsán azt fogalmazta meg, a társaság kiemelt figyelmet fordít a környezeti terhelés csökkentésére, ezért döntöttek amellett, hogy az üzemeltetésükben lévő Pécsi Központi Temetőben is bevezetik a szelektív hulladékgyűjtést. A jövőben fel nem használható, hulladéklerakóba kerülő szemét mennyisége ezáltal ugyanis jelentősen csökken, így tisztábbá válik környezetünk.

hirdetés
Uránia Mozi