Bikinire vetkőzhetünk jövő héten

Hétvégétől délire, délnyugatira fordul fölöttünk az áramlás, határozott felmelegedés kezdődik, beköszönt az indián nyár – írja az Időkép.hu.

hirdetés

Az eddigi hűvösebb, kora őszies napokat követően a hétvégétől dél, délnyugat felől egyre melegebb légtömegek áramlanak majd fölénk, így egyre nagyobb területen mérhetünk majd 25 fok fölötti, a jövő hét első felében 30 fok közeli maximumokat, vagyis jön az indián nyár.

A csütörtöki és pénteki kisebb esőket, záporokat követően szombaton dél felől már szárazabb levegő áramlik fölénk, így több napsütésben lesz részünk, zápor, esetleg zivatar még főként az északkeleti tájakon alakulhat ki. Vasárnap már országszerte sok lesz a napsütés, csak kevés felhő lesz az égen. A megélénkülő délies széllel egyre melegebb levegő áramlik fölénk, délutánra így már többfelé 25 fok köré, kevéssel 25 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet.

A meleg, késő nyári hangulatú idő minden jel szerint a jövő héten is folytatódik, sok-sok napsütéssel, csak időnkénti felhősödéssel. Legfeljebb hétfő délutántól kedd délelőttig fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Enyhébbek lesznek a hajnalok, a 15-16 fok körüli minimumokat követően napközben hétfőn már több helyen 30 fok közelébe melegszik a levegő, keddre torpanhat meg átmenetileg a felmelegedés.