BIOKOM: sokan vettek részt a lakossági gyűjtéseken

Október 1-jén, szombaton 9.00 és 12.00 óra között került sor a BIOKOM Kft. szokásos, ingyenes, őszi elektromos-elektronikai és veszélyes hulladék gyűjtési akciójára Pécsett 5 helyszínen. Az együttesen megtartott akciók az elmúlt alkalmakhoz hasonlóan sikeresek voltak.

hirdetés

A siker, azaz a leadott 18 tonna összesített hulladékmennyiség a lakosság országos viszonylatban is kiemelkedő környezettudatos magatartását igazolja, valamint nagyon szerencsés körülménynek bizonyult az időjárás is, napsütéses „nyári” szombat volt. A kellemes időjárásban több mint 8 tonna veszélyes hulladékot, valamint közel 10 tonna e-hulladékot és gumiabroncsot gyűjtött össze és adott le a pécsi lakosság!

A festékmaradék és az elhasznált étolaj vezette a toplistát a veszélyes hulladékok között, viszont jelentősen csökkent a leadott akkumulátorok mennyisége. Az akciókra kilátogatók örömmel üdvözölték azt a tényt, hogy a két gyűjtés egyszerre került megrendezésre, mert így biztosak lehettek abban, hogy a helyszínen mindkettő leadható.

A lakossági gyűjtések eredményességét mi sem bizonyítja jobban, minthogy minden gyűjtési alkalommal egyre többféle hulladék kerül leadásra, és folyamatosan nő az akciókban résztvevő lakosok, érdeklődők száma is.

Köszönjük, hogy Ön is élt ezekkel a környezetkímélő megoldásokkal!

Forrás: BIOKOM Pécsi Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Kft.