Bíróságon a támadó

A jövő héten áll bíróság elé Kaposváron a pécsi polgármester lányát megtámadó férfi – tudatta a Kaposvári Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-vel.

hirdetés

Vadócz Attila tájékoztatása szerint a tárgyalás október 2-án kezdődik, a jövő hétre két ülésnapot terveznek, az ügyben nyolc-kilenc tanút és szakértőket hallgatnak meg.

A szóvivő jelezte: lehetséges, hogy zárt tárgyalás lesz, ugyanis a bírósághoz érkezett erre vonatkozó kérelem. Azt a bíró dönti el, hogy a kérésnek helyt ad-e – tette hozzá.

A büntetőügyet azért tárgyalja a Kaposvári Járásbíróság, mert a megtámadott lány édesanyja – Páva Zsolt (Fidesz) pécsi polgármester felesége – a Pécsi Törvényszéken bíró, emiatt a Pécsi Járásbíróság elfogultságot jelentett be.

A polgármester 20 éves lányát április 5-én hajnalban az utcán támadta meg Ny. Zoltán. A lány a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd gyalog indult haza. A férfi követte és megtámadta, eltörte az arccsontját, az orrát, letépte a ruháját. A lány el tudott menekülni, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelték.

A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ nagy erőkkel kereste a férfit. Ny. Zoltán kilenc nappal a történtek után maga jelentkezett a rendőrségen, őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Az ügyészség kifosztással és más bűncselekményekkel vádolta meg.