Bizakodik a balközép

A balközép ellenzék a 2010-es földcsuszamlásszerű vereséghez képest biztosan előrébb jut az októberi önkormányzati választáson – mondta az Együtt-PM szövetség társelnöke szombaton Pécsett, sajtótájékoztatón.

hirdetés

Szigetvári Viktor szavai szerint 2018-ig lépésről lépésre fogják “visszafoglalni az országot”, de már az októberi választást követően “jó pár megyében” sokkal több ellenzéki polgármester és képviselő lesz, mint amennyi eddig volt.

Reményét fejezte ki, hogy a választás Budapesten érdemi áttörést hoz a baloldal számára, és a főpolgármester, továbbá számos kerületi polgármester is az ő jelöltjeik közül kerül ki.

Ebből az Együtt-PM is kiveszi a részét és büszkék vagyunk rá, hogy tizennyolc hónapja létező pártként az ország kétharmad részében tudtunk megyei listát állítani – mondta.

Szigetvári Viktor hangoztatta: “Tisztességes, átlátható önkormányzatokra van szükség. “A fővárosban és vidéken is fel kell lépni a korrupcióval szemben, le kell számolni azokkal, akik sajátjukként kezelik az önkormányzati forrásokat, érintettek a trafikmutyiban” – közölte.

Az Együtt-PM társelnöke Baranyáról szólva kitért rá: a szövetség Pécsett, Komlón, Siklóson és Szigetváron is támogat polgármester-, illetve képviselőjelölteket, a megyeszékhelyen pedig listát is állítottak.

Szólt arról, hogy politikájukban nagy hangsúlyt kap a területfejlesztés, valamint a helyi nyilvánosság felügyelete, azon közpénzből működő helyi médiumok ügye is, melyeket a városvezetések saját céljaikra használnak.

Berkecz Balázs, az Együtt-PM országos elnökségi tagja, a szervezet megyei listavezetője szégyennek nevezte, hogy a KDNP továbbra is tagadja: Szigetváron összefogott a jobbikkal és a polgármesteri székért folyó versengésben Simon Jánost támogatja a posztért újrainduló fideszes Kolovics Jánossal szemben.

A politikus elvárásként fogalmazta meg, hogy Baranyában is olyan vezetőkre van szükség, akik valóban tesznek az itt élőkért, akik településük, megyéjük fejlődését tartják szem előtt, s képesek megállítani térségük leszakadását az ország fejlettebb területeitől.