Bíznak a pénzintézetek Szigetvárban

Sajtóközlemény:

hirdetés

Most, hogy Szigetvár visszaszerezte pénzügyi önállóságát, és sikerült lezárni az adósságrendezési eljárást, új korszak nyílt a város számára – mondja a polgármester. Kolovics János szerint újabb siker, hogy a pénzintézetek bizalma is visszaállt, a bankok immár partnernek tekintik Szigetvárt.

Magyarország egyik legnagyobb pénzintézete és a Szigetvári Takarékszövetkezet is vállalta az együttműködést Szigetvár új városvezetésével, miután a Baranya Megyei Bíróság megfellebbezhetetlenül lezárta a várossal szembeni adósságrendezési eljárást.

Fábián Balázs, az OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgatója, Pál István az OTP Bank Nyrt. ügyvezető igazgató helyettese, dr. Kiss Endre, a Szigetvári Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője, Bárdi Jenő a Szigetvári Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója, és Kolovics János, Szigetvár polgármestere csütörtökön írta alá az erről szóló megállapodást a Városházán.

– A pénzintézetek ezentúl Szigetvár partnereként segítik városunkat. Hatalmas siker ez Szigetvár és a szigetváriak számára, mert mindez azt mutatja, hogy a kudarcokkal teli múlt után, sikerült helyreállítanunk a bankok bizalmát is – mondta Kolovics János, aki szerint Szigetvár sikere garantált.

Az önkormányzat megállapodott a pénzintézetekkel abban, hogy a következő években pénzügyileg önállóan, azonban a korábbi évek gyanús ügyleteire tekintettel, ezután sokkal szigorúbb és átláthatóbb feltételrendszer mellett gazdálkodik, szoros partnerségben pénzintézeteivel.

Polgármesteri Kabinetiroda
Szigetvár, 2010-11-04