Biztonságban zajlik a tanévkezdés

Figyelnek a rendre

Kiemelt rendőri jelenlét az iskolák környékén, az új tanévben is folytatódik “Az iskola rendőre” program – írja a police.hu.

hirdetés

Szeptember hónapban, iskolakezdéskor a forgalom növekedésével a közúti közlekedésben a gyerekekre az átlagosnál is nagyobb veszélyek leselkednek.

A gyerekek biztonsága érdekében a 2014-2015-ös tanévben is folytatják munkájukat az iskolarendőrök. Szeptember hónapban a reggeli iskolakezdéskor és visszatérően a délutáni órákban is polgárőrök segítségével a közlekedésbiztonsági szempontból frekventált helyeken lévő iskolák környékén teljesítenek szolgálatot elősegítve a gyermekek úttesten történő átkelését, kiszűrve a szabálytalankodókat, fokozott figyelmet fordítva a gépjárművezetők jogkövető magatartásának ellenőrzésére.

A balesetek megelőzése érdekében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét:

Lehetőség szerint mindenki kellő időben induljon útnak, elkerülve az esetleges torlódásokat!

A járművel közlekedők fordítsanak kiemelt figyelmet, az oktatási intézmények környezetében található gyalogos-átkelőhelyek megközelítésére!

Aki gépjárművel az oktatási intézmény közelében megáll, mindig szabályosan tegye és ügyeljen a kiszálló gyermek biztonságára!

A gépjárművekben utazó gyermekek biztonsága érdekében fontos a testmagasságukhoz igazodó gyermekbiztonsági rendszer használata és ne feledkezzenek meg a szülői példamutatásról sem, a szülők is használják a biztonsági öveket!

Aki gyalogosan közlekedik, csak kijelölt gyalogos-átkelőhelyen haladjon át az úttesten!

Soha ne haladjanak át álló jármű előtt vagy mögött, hiszen egy 50 km/h sebességgel szabályosan közlekedő gépjármű vezetője nem tud biztonsággal megállni egy hirtelen felbukkanó gyalogos előtt!

Balesetmentes tanévkezdést kívánunk!