Bogádi diákok Erdélyben

A „Határtalanul” pályázat segítségével a bogádi Dr. Berze Nagy János Óvoda és Általános Iskola hetedik osztályos diákjai kiránduláson vettek részt Erdélyben.

hirdetés

A program a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által biztosított 439.300 Ft támogatásával valósult meg. A kiránduláson 14 diák és két kísérő pedagógus vett részt. A tanulók koszorút helyeztek el az aradi vértanúk emlékművénél, megismerkedtek a dévai Szent Ferenc Alapítvány tevékenységével.

Déván átadták az iskolában gyűjtött ajándékokat (játékokat, könyveket, iskolai eszközöket) valamint a bogádi Húsüzem és a pécsi Tudásközpont által összeállított ajándékcsomagot.

A gyerekek megismerkedtek Marosvásárhely nevezetességeivel, a parajdi sóbányával, a Békás szorossal és a Gyilkos-tó természeti szépségeivel. Jártak Szamosújváron, ahol megnézték a múzeumot, valamint ellátogattak Rózsa Sándor sírjához is. A diákokkal a táncházban vettek részt. Válaszúton a Kallós Alapítvány által fenntartott bentlakásban szálltak meg.

Kirándultak Kolozsvárra. Ott a főtér, a Szent Mihály Székesegyház, Mátyás király szülőházának megtekintése szerepelt a programban. Hazafele Nagyváradon álltak meg, ahol a Kanonok-sort és a székesegyházat nézték meg a diákok.