Bognár Szilvia: ezután is választási ígéreteimnek megfelelően végzem a munkámat

Bognár Szilvia alpolgármester

Facebook-oldalán reagált Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere a “személyét érintő sajtómegjelenésekre”.

hirdetés
Uránia Mozi

Bár az alpolgármester nem konkretizálta, mire reagál, valószínűleg, a Pécsi Tükör, a Pécsi Stop, és a Népszava elmúlt napokban megjelent, bukást és árulást emlegető, személyével foglalkozó cikkeire utal.

Az alpolgármester a következőket írta:

Az elmúlt napokban a személyemet érintő sajtó megjelenésekkel kapcsolatban az alábbiakat kívánom elmondani.

Ahogyan eddig, ezután is a választási ígéreteimnek és a 2019. október 31-ei közgyűlésen letett eskümnek megfelelően végzem a munkámat. Ennek lényege a demokratikus, átlátható, párbeszéden és szakmai alapokon nyugvó városvezetés, célja pedig egy új politikai kultúra megteremtése.

Bognár Szilvia mindezidáig nyilvánosan és személyesen nem reagált arra, hogy múlt év végén Péterffy Attila polgármester új alpolgármestert nevezett ki, az MSZP-s Nyőgéri Lajos személyében. Nyőgérihez, és Ruzsa Csaba alpolgármesterhez több olyan terület is került, ami korábban Bognárhoz tartozott. A decemberi kinevezés után megkerestük Bognár Szilviát e-mailben, azt kérdeztük tőle, mit szól ahhoz, hogy elkerült tőle egy fontos terület, és hogy mi lehet ennek az oka, ezen kívül arról is érdeklődtünk, hogy milyen vitái voltak Péterffy Attilával. Bognár Szilvia, hangsúlyozva, hogy a DK-frakció álláspontját közvetíti, válaszában azt írta: a pécsi DK-frakció nem támogatta a harmadik alpolgármester megválasztását.

Nyőgéri kinevezése jelentős feszültséget, számos konfliktust okozott a városvezető koalícióban. Ha ez a feszültség megmarad a veszélyhelyzet utáni első közgyűlésekre (jelenleg a veszélyhelyzet miatt a polgármester, a közgyűlés frakcióival való konzultációs lehetőség megtartása mellet, formálisan egyszemélyben dönt mindenről), az akár koalíciós válsághoz is vezethet.

Péterffy Attila lapunknak adott évértékelő interjújában erről azt mondta, hogy szerinte senkinek sem kell engedni ebben a helyzetben, mert maga a helyzet konszolidálódni fog.