Bólyban is van már kormányablak

Baranya megyében, Bólyban 2015. augusztus 14-én a hatodik kormányablak nyílt meg, amit dr. Baltay Tímea, a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős helyettes államtitkára és dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője, kormánymegbízott adott át.

hirdetés

A járási kormányablak megnyitásával a szolgáltató és ügyfélbarát közigazgatás megteremtésének újabb lépése történt meg a megyében. Így a baranyai kisváros és a bólyi járás területén fekvő 15 község lakossága hivatalos ügyeit helyben vagy lakóhelyéhez igen közel intézheti, amit segít a Bólyi Járási Hivatal által megszervezett ügysegédi rendszer is. Ennek keretében a hét meghatározott napján kilenc községben szolgálják ki a helyben élőket a Kormányhivatal munkatársai.

A közel 57 millió forintból megvalósított beruházás a TIOP-3.3.1 jelzésű projekt által nyújtott támogatásból, a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból történő előirányzat átcsoportosításából, a Baranya Megyei Kormányhivatal saját forrásából, valamint Bóly Város Önkormányzatának pénzügyi hozzájárulásából valósult meg. Az összköltségvetésből a 8 millió forintot meghaladó uniós támogatás az akadálymentesítés kialakítását szolgálta, több mint 36 millió forint kormányzati támogatás, közel 1,5 millió forint pedig a Kormányhivatal hozzájárulása volt. Bóly Város Önkormányzatának támogatása megközelíti a 11 millió forintot, amelyből a távfűtésnek a kormányablakba vezetése, a nyílászárók és a külső térburkolat elkészítése történt meg. Az összesen 179 négyzetméter felújítását helyi vállalkozás végezte el, amelynek keretében zöldmezős beruházásban elkészült a kormányablak, felújításra került a járási hivatalban 3 helyiség és a volt okmányiroda is.

Az integrált szolgáltatást nyújtó, modern informatikai és infokommunikációs eszközökkel felszerelt kormányablakban az ügyfelek akadálymentesített környezetben, egyenlő eséllyel érik el a szolgáltatásokat. A közigazgatást érintő fejlesztések nemcsak az „egyablakos” ügyintézés lehetőségének megteremtése miatt fontosak, hanem elősegítik a bürokráciával szembeni előítéletek oldását, az ügyintézés iránti bizalom megteremtését. A most Bólyban átadott kormányablak a szolgáltató állam jó példája, egyben a Kormányhivatal és a települési önkormányzat összefogásának sikere is.

Bólyban (Bóly, Rákóczi u. 5.) 2015. augusztus 17-én (hétfő) 7.00 órától öt munkaállomással és egy fotófülkével várják az ügyeiket intéző állampolgárokat.

Ügyfélfogadási idő:

hétfő: 7.00-17.00
kedd: 8.00-12.00
szerda: 8.00-16.00
csütörtök: 8.00-18.00
péntek: 8.00-12.00

A kormányablakok a területi közigazgatás gerincét alkotó megyei kormányhivatalok, illetve járási hivatalok ügyfélszolgálati irodái. A közigazgatás korszerűsítése az év során újabb kormányablakok kialakításával tovább folytatódik Baranya megyében.